Grattis Hemfrid – ni går med vinst!

Svenska dagbladet och flera andra tidningar har publicerat information som visar att Hemfrid går med vinst och att grundaren Monica Lindstedt, har tagit ut 31 miljoner i utdelning de senaste tre åren. Informationen baseras på bakgrundsdata från Kommunalarbetaren som också lyfter fram att Hemfrid ”har fått en halv miljard kronor från Skatteverket”. De nämner inga siffror på den skatt som Hemfrid betalar. Även Aftonbladet hakade på med en vinklad artikel där ägaren ställs mot de anställdas villkor – “Rut-toppens jätteklipp: 31 miljoner på tre år“.

Som vi kunde visa i vår analys av Rutmarknaden på Rut Affärsseminarium i maj, 2014 så är Hemfrid dominerande i branschen som fortfarande mest består av företag med inga eller få anställda, se Rutbarometern 2014. Vi kunde också konstatera att en stor andel av företagen går med förlust. Som alla i branschen känner till är det oerhört hårt arbete att expandera ett Rutföretag. Branschen kräver mycket personal, effektiva repetitiva rutiner, hög servicekänsla, stor kontroll på kostnader och hantering av krävande kunder.

 

Att det ledande företaget då kan visa god vinst efter flera inledande förlustår är en god inspirationskälla för alla övriga företag, vilket inte kan ses på annat sätt än mycket positivt för alla parter – företagen, kunderna och de anställda.

Jag ser nu fram emot Aftonbladets uppföljning på de vinstgående Rot-företagen som ”kostar” statskassan 6 ggr så mycket.

Grattis Hemfrid – ni går med vinst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen