Oron för valet bromsar Rut

Användningen av Rutavdraget har ökat med 22,2% januari till juli, 2014 jämfört med samma period förra året. I augusti hade ökningen mattats av och var för augusti bara 12 %. Osäkerheten runt Rutavdragets framtid gör sig synligt i tillväxtsiffrorna.

Först nyligen har partiernas ståndpunkter hamnat i media (se partiernas ståndpunkter) och det har gått upp för vanligt folk att rutavdraget faktiskt är i fara. Nya kunder vill inte gå in i en långsiktig relation, som hemstädning ofta innebär, om förutsättningarna förändras inom kort p.g.a. valet.

Det underliggande behovet är stort så branschen kommer säkert att fortsätta expandera på längre sikt oavsett vad politikerna hittar på. Men att bromsa utvecklingen p.g.a. politisk ideologi och inte sakliga argument är minst sagt frustrerande när alla parter tjänar på Rutavdraget – hushållen får avlastning i vardagen, de anställda får jobb och staten får mer intäkter i form av personer i arbete.

Positivt nog har Miljöpartiet goda argument att både behålla och utveckla Rut (med reparationstjänster), så oavsett hur en ny regering ser ut finns det goda förutsättningar för Rutbranschen.

Se ny statistik om Rutavdragets utveckling >

Oron för valet bromsar Rut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen