Stark majoritet för ökat rutavdrag bland riksdagspartierna

Partierna om rut och rot_About Time_2018-09-02

 

Det finns en stark majoritet för ett utökat rutavdrag bland riksdagspartierna inför valet 2018. Både att höja taket samt att utöka med fler tjänster, främst för äldre. Inget parti har däremot något förslag för en utökning av rotavdraget.

Allianspartierna (Centern, Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna) vill tredubbla rutavdraget från nuvarande nivå på 25 tkr till 75 tkr. Sverigedemokraterna vill höja rutavdraget till 50 tkr för personer under 65 år och till 100 tkr för personer över 65 år.

Allianspartierna vill också utöka rutavdraget med fler tjänster som t.ex. tillsyn av hem vid resa eller frånvaro, tvätt av kläder som sker utanför hemmet, hämtning och lämning av återvinning, och bortforsling av trädgårdsavfall. De vill också utreda en höjningen av avdragsrätten för äldre samt utöka med ännu fler tjänster för desamma.

Miljöpartiet är positiva till att utöka en stimulering av tjänstesektorn, främst genom ett “hyberavdrag” som riktar in sig på reparationstjänster och hyra av produkter.

Socialdemokraterna ligger lågt och presenterar inga nya förslag och Vänsterpartiet är ensamma på sin kant med att fortfarande vilja avskaffa både rut & rot.

Rutavdraget har en historia som med all tydlighet visar att det är en jobbreform utan motsvarighet, och av bara farten ger den dessutom avlastning till nästan en miljon hushåll. Inte undra på att det gillas av politikerna!

Läs mer information och uttalanden från riksdagsledamöterna >

 

 

Stark majoritet för ökat rutavdrag bland riksdagspartierna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen