Nya rut-rekord med drygt 1 miljard kr i maj och juli!

Rut forsaljning 2018 jan-juli About Time

 

I maj 2018 passerades 1 miljard kronor för första gången någonsin för en enskild månad och det nya rekordet är 1 062 Mkr. Även i juli var omsättningen över 1 miljard kronor. Juli var en ovanligt stark månad med en ökning på 15% jämfört med 2017. Hittills i år har ruts omsättning ökat med 12%.

Hemstädning fortsätter gå starkt och har under året ökat med 11%. Juli visade en uppåtgående trend med en ökning på 16% vilket bådar gott inför hösten.

Trädgård hade också en stark juli med en ökning på 19%. De relativt nya tjänsterna Flytt, IT och Reparation av vitvaror visar en nedåtgående trend under sommaren jämfört med förra året. Flytt påverkas säkert av den allmänna oron på bostadsmarknaden och reparation av vitvaror är ännu okänt och lite speciellt då det ofta hanteras genom garantier och försäkringar.

Köp av rut-tjänster ökar mest i Jämtland med 25% men även Stockholm och Skåne går något starkare än genomsnittet från en redan stark position.

Läs mer på Rutbarometern >

Nya rut-rekord med drygt 1 miljard kr i maj och juli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen