Rut 2017: Hemstädning klart störst och IT-hjälp ökar snabbast

Rut forsaljning uppdelat i tjanster 2017

 

Rutbranschen fortsätter slå nya rekord och ökade totalt med 25% år 2017 och har nu passerat 10 miljarder kronor! Detta tack vare hemstädning samt ett utökat rutavdrag för trädgård och de nya tjänsterna flytt och it.

Hemstädning ökade med 11% vilket i absoluta tal innebar den enskilt största ökningen med 716 Mkr. Detta motsvarar cirka 1300 nya heltidstjänster inom hemstädning under 2017.

IT-hjälp hade den största ökningen med 495% och även flytt-hjälp hade en kraftig ökning med 332%. En stor del av ökningen kan förklaras med att dessa två tjänster infördes först i augusti 2016.

Sedan 2007 har branschen ökat med otroliga 1900% och bidragit med över 17 000 heltidstjänster. Det bör vara ett starkt argument för att ytterligare förstärka rutavdraget under valåret 2018. Alliansen har redan utlovat en ökning av taket för rutavdraget från 25 tkr till 75tkr om de vinner valet (läs mer  om Alliansens förslag »).

Det blir intressant att se vad Socialdemokraterna och Miljöpartiet kontrar med. 2012 gjorde vi en profetia (framtidsvision 2017 ») att rutbranschen skulle passera 10 miljarder kronor 2017 vilket roligt nog stämde. Och helt omöjligt är väl inte att följande också stämmer inför valet 2018: “Rutavdraget är accepterat i alla politiska läger och alla partier försöker låta som att det var deras idé från början”

Oavsett valutgång tror vi att det underliggande behovet av hjälp i hemmet, den goda ekonomin och positiva artiklar om rutavdragets effekter på jobbskapande kommer medföra en fortsatt generell ökning av rutbranschen.

Läs mer på Rutbarometern »

 

Rut 2017: Hemstädning klart störst och IT-hjälp ökar snabbast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen