Rut-branschen har ökat med 32% hittills i år

Rut försäljning inkl tjänster jan-aug 2017Rut-försäljningen har fortsatt gå stark under de tre sommarmånaderna, juni till augusti, jämfört med samma period förra året. Totalt var rut-försäljningen 833 Mkr i juni, 837 Mkr i juli och 835 Mkr i augusti. De traditionella hemservice-tjänsterna fortsätter stå för knappt 90% av rut-tjänsterna. Av dessa så har hemstädning lågsäsong under sommaren men kompenseras av trädgårdstjänster som har högsäsong.

Reparation av vitvaror och IT-tjänster omsatte cirka 4 Mkr respektive 7 Mkr per månad, vilket är cirka 0,5% respektive 1% av totalen. Flytt hade två starka månader i juli och augusti där tjänsten passerade 10% av hela rutbranschen och närmar sig en omsättning på 100 Mkr per månad.

Hittills i år har rutbranschen, inklusive de nya tjänsterna, ökat med 32% jämfört med förra året och har en möjlighet att för första gången passera 10 miljarder kronor för helåret 2017, vilket var vår framtidsvision från 2012.

Läs mer på Rutbarometern 2017 >

Rut-branschen har ökat med 32% hittills i år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen