Rut firar 10 år

GrattisRut2


1 juli 2007 infördes rutavdraget efter att Alliansen vann valet år 2006. Framförallt Centern, med Maud Olofsson som partiledare, hade pratat varmt om behovet av avlastning i hemmen genom att kunna köpa professionella tjänster för ett halverat pris genom ett rutavdrag.

Vid starten av rutavdraget uppskattade Skatteverket att 150 000 hushåll köpte tjänster svart. Nu 10 år senare är det fler än 700 000 hushåll som istället köper tjänsterna vitt mha ett rutavdrag.

År 2007 omsatte den vita rutbranschen cirka 0,5 miljarder kronor och 10 år senare mer än 8 mdkr. Det innebär att sysselsättningen gått från cirka 1 000 heltidsanställningar till cirka 16 000 heltidsanställningar. En otrolig jobbreform som drivits av ett verkligt behov och kunder som betalar.

Med ett fortsatt stort behov till avlastning i hemmen och flera jobb så lovar det gott även inför framtiden!

Läs mer statistik och underlag på Rut 10 år »

 

Rut firar 10 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen