Rut-branschen återhämtar sig starkt efter Corona

Rut-branschen har återhämtat sig starkt och intresset är återigen på rekordnivåer. I september ökade rut-köpen med i snitt 14% jämfört med samma månad förra året. Variationerna i landet är stora. Stockholmsregionen är störst och står hittills i år för 37 % av köpen av ruttjänster och där ökade köpen med 16% i september. Av de övriga större orterna ökade Uppsala mest med 36%.

Flera började arbeta hemifrån i våras och trodde nog att de då skulle kunna sköta städningen själva. Men för många vart det precis tvärtom, med fler hemma vart det stökigare och smutsigare än någonsin. Nu när rädslan avtagit är behovet jättestort och det är en väldigt stark återhämtning och köpen är nu på den nivån den var innan corona. Vi kan se att andelen rut-köp av äldre gick ned under våren men också har börjat återhämta sig.

Efter hemstädning är trädgårdstjänster störst med cirka 16% av rutmarknaden och har ökat med 18% i september. It-tjänster har ökat allra mest med 123%.

Läs mer på Rutbarometern »

 

Rut-branschen återhämtar sig starkt efter Corona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen