Miljöpartiet vill utveckla Rut över blockgränsen

Nu bryter Fridolin passiviteten i Rut-frågan och öppnar för samarbete över blockgränsen, ett initiativ som välkomnas av branschen som efterfrågat en diskussion kring hur vi bäst tar till vara på och utvecklar Rut för allas bästa.

Innan valet var Miljöpartiet tydliga med att de ville ha kvar Rut och även utöka med reparationstjänster, men sedan de ingått i regeringsställning har det varit oroväckande tyst från Miljöpartiet. Istället för att aktivt driva denna fråga har Miljöpartiet lämnat fältet fritt för Socialdemokraterna som drivit på för att minska avdraget.

Idag gör dock Gustav Fridolin ett utspel i Dagens Nyheter där han öppnar för ett blocköverskridande samarbete rörande Rut där Miljöpartiet även vill se att bl.a. reparationstjänster omfattas av avdraget. Fridolins utspel borde leda till intensiva diskussioner såväl internt i regeringen som mellan regering och oppositionen då det just nu ligger ett färdigt lagförslag som går ut på det rakt motsatta, dvs att från årsskiftet försämra Rut-avdraget. Dessa diskussioner borde rimligtvis även finna sin näring i de immigrations- och integrationspolitiska utmaningarna vi just nu ser.

”Vi måste titta på hur vi kan ha fler förstajobb i privat sektor. Miljöpartiet är öppna för att ha fler former av olika avdrag i reparationsbranschen på ett sådant sätt att vi får fler jobb som man kan ha med mindre utbildning och begränsade svenskkunskaper” säger Gustav Fridolin till Dagens Nyheter i en artikel publicerad idag.

När Socialdemokraterna kört fast med argument kopplade till den icke existerande Rut-tjänsten poolrengöring så är Fridolins utspel mer än välkommet, är det något branschen välkomnar så är det en öppen och konstruktiv dialog baserad på fakta och befriad från ideologiska låsningar.

Detta bådar gott inför framtiden!

 

Miljöpartiet vill utveckla Rut över blockgränsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen