Rutavdragets förändring intressant för politiker och media

Förra veckan träffade jag allianspolitiker i skatteutskottet som är fortsatt mycket intresserade av Rutavdragets eventuella förändringar. De anser att argumenten för att halvera rutavdraget är undermåliga och de tittar på olika sätt att förhindra en försämring. Eftersom halveringen av rutavdraget ingår i budgeten och denna troligen går igenom är förutsättningarna rent formellt begränsade. Å andra sidan ska inte förändringarna träda i kraft förrän år 2016 och därför finns det fortfarandet mycket tid att påverka. Och som jag, och många med mig, påpekat flera gånger är argumenten helt osakliga och på många sätt löjeväckande. Innan någon förändring genomförs bör Regeringen åtminstone först göra en opartisk analys av rutbranschen och dess samhällsvärden.

Lyft fram era exempel på dessa värden och kontakta lokala politiker och media, det finns intresse! Vi och Företagarna arrangerar ett seminarium i Göteborg den 1 december, 2014 som kommer att ha fokus på Regeringens föreslagna förändring. Och Sydsvenskan och Helsingsborgs dagblad har idag publicerat min debattartikel – Bristande logik när Rutavdraget förändras.

 

Rutavdragets förändring intressant för politiker och media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen