Naturvårdsverket lanserar Rep-avdrag

Naturvårdsverket vill lansera Repavdrag
Naturvårdsverket vill lansera Repavdrag. Foto: TT

På Sveriges Radio berättar Naturvårdsverket att de vill lansera ett Repavdrag, dvs skattereduktion för reparation av saker. Exakt vilka tjänster som ska ingå och hur de skulle få utföras framgår inte.

Personligen är jag för allt som innebär att vi förändrar vårt beteende och inte bara köper och slänger. Och till skillnad mot moderaten Christer Akej i Riksdagens miljöutskott som uttalat sig  i frågan på SR, tycker jag att detta även borde tala för hållbarare produkter. Som det är nu byggs produkterna just för att bara klara en viss tid och sedan slängas. Istället borde det finnas en viss “styrka” i produkten och som innehåller genomtänkta delar som går att reparera eller byta ut. Hur många gånger har man inte tvingats köpa nytt bara för att det helt enkelt inte finns någon reservdel.

Miljöpartiet är för övrigt inne på ett liknande spår.

 

Naturvårdsverket lanserar Rep-avdrag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen