Läxhjälp politiskt laddad Rut-tjänst

Läxhjälp via Rut?
Läxhjälp via Rut?

Alltsedan läxhjälp för barn upp till gymnasiet blev en ny Rut-tjänst 1/1, 2013 (redan tidigare var det till viss del möjligt att få rutavdrag för läxhjälp inom tjänsten barnpassning) har detta område varit politiskt laddat och kommer nog att förbli fram till valet. Jag har stor respekt för företag som tex MyAcademy som har vuxit enormt på några år och som bidragit till både arbetstillfällen och smartare barn, redan innan det nya avdraget för läxhjälp infördes.

Problemet med rutavdrag till läxhjälp är att det hamnar i den politiska skoldebatten och tar bort fokus från det generellt positiva med rutavdrag till hemnära tjänster. Det är viktigt att lyfta fram att läxhjälpen är en mycket liten del av hela rutavdraget.

Räkna dock med att Socialdemokraterna kommer att göra detta till en viktig fråga och säkert använda sig av detta som argument mot hela Rutavdraget på samma sätt som en del populär-journalister gör med jämna mellanrum med en tjänst som bartender.

Läxhjälp politiskt laddad Rut-tjänst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen