Rutavdraget sitter säkert

Nu är valet över och allt tyder på att rutavdraget blir kvar i sin nuvarande form. Vi står inför en oklar regeringsbildning men det finns en mycket klar övervikt i riksdagen som är positivt inställd till Rutavdraget.

Riksdagspartierna Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centern, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna vill alla behålla eller utöka Rutavdraget och har tillsammans 215 mandat. Vänsterpartiet som är ensam om att vilja avskaffa Rutavdraget har endast 21 mandat och Socialdemokraterna som ville halvera Rutavdraget har 113 mandat.

Det kan givetvis bli uppgörelser där Rutavdraget är en del i detta, men jag har svårt att se att det är en viktig fråga för ledningen i Socialdemokraterna att halvera Rutavdraget. Snarare är det nog tvärtom – att det är rätt skönt för dem om nuvarande Rutavdraget följer med i en större uppgörelse då deras motargument knappast har varit sakliga och bara riskerar att ställa till det för dem.

P.S. “Läx-Rut” hamnar i skoldebatten och där är det mer komplicerat, dessutom har även miljöpartiet nyligen svängt om och sagt nej. Å andra sidan vill alla partier på något sätt tillföra pengar till läxhjälp.

Rutavdraget sitter säkert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen