Seminarium

Vi anordnar seminarier för små- och medelstora företag i tjänstebranschen.

Vi driver också rutbarometern.


Framtiden digitalt och politiskt, 2020

För 13 år sedan infördes rutavdraget och branschen har sedan dess ökat med 2400% (se rutbarometern)!  Nu är åter Rut-frågorna högaktuella i debatten och det är dags för oss att på nytt stämma av utvecklingen och blicka framåt. Varmt välkomna på vårt seminarium rörande den professionella hemservicebranschen!

Digitalt – Branchen utvecklas löpande och en högre grad av automatisering är på väg där kunderna kan boka direkt via nätet och även administrera sin bokning. Vi presenterar en nydanande möjlighet för de professionella företagen att hantera konkurrensen från olika ”Uber”-alternativ.

Politiskt – Branschen är fortsatt beroende av politikernas åsikter, även om det numer endast är utökning som är aktuell. Hur fortgår de överenskommelser som gjordes i januariavtalet och hur vill de olika partierna bredda rut?

Läs mer >


GDPR seminarium för rutföretag 2018

About Time genomför tillsammans med Företagarna ett antal seminarier där ni får veta mer om vad GDPR innebär för ert företag och hur ni bör förbereda er.

Vi fokuserar särskilt på tjänsteföretag inom rutbranschen och det är en chans för er att ställa specifika frågor som rör branschen.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost eller fika i Företagarnas lokaler.

Läs mer >


Rut seminarium med politikerpanel 22 mars, 2017

År 2017 är det 10 år sedan rutavdraget infördes och branschen har sedan dess ökat med 1 400%! Senaste året har inneburit skillnader i regler och belopp och att vissa tjänster tagits bort och andra tillförts.

Hur har detta påverkat branschen och hur går vi vidare? Detta vill vi diskutera med våra politiker utifrån fakta och erfarenheter. Deltar gör även sakkunniga från Skatteverket, Almega, Kommunal, Arbetsförmedlingen och About Time.

Det ges även möjlighet till mingel och diskussioner med branschkollegor, politiker och experter före och efter seminariet.

Läs mer >


Riksdagen: Framtidens hushållsnära tjänster 20 januari, 2016

20 januari 2016, Stockholm

Varmt välkomna onsdag den 20 januari kl 13.00 på riksdagsseminarium ”Framtidens hushållsnära tjänster” anordnat av Moderaterna i skatteutskottet (ansvarigt utskott för rutavdraget) och med deltagande från övriga riksdagspartier.

Presentatörer är bland andra:

  • Monica Lindstedt, grundare av Hemfrid
  • Göran Gustafsson, VD About Time AB
  • Åsa Storm, grundare av Stormtrivs AB
  • Johan Huldt, branschansvarig Almega

Läs mer >


 Rut Affärsseminarium med politikerpanel 26 maj, 2014

26 maj 2014, Stockholm

About Time och Företagarna har nöjet att bjuda in dig och dina företagskollegor till en inspirerande eftermiddag i Stockholm med dig som företagare inom RUT-branschen.

Du ges möjligheten att ta del av färska fakta, ställa frågor till våra politiker och till experter från Företagarna, About Time och Skatteverket, samt utbyta kunskaper och erfarenheter med branschkollegor.

Läs mer och anmäl dig till Rut Affärsseminarium 2014


Rut Affärsseminarium 2012

19 mars 2012, Stockholm

Seminarium för Rut-branschen med näringsminister Annie Lööf, Pia Blank Thörnroos från Skatteverket och Göran Gustafsson, About Time AB. Målet med seminariet var att Rut-företagare skulle få nyttig information och idéer för att utveckla sitt företagande och därmed branschen vidare, samt att utbyta erfarenheter med branschkollegor.

Läs mer om Rut Affärsseminarium 2012


Rulla till toppen