Beräkning – rut ger tillbaka

Beräkningen är baserad på ett genomsnittligt timpris till kund samt genomsnittliga lönekostnader i HemQs leverantörsnätverk år 2010.

Utöver dessa intäkter till statskassan tillkommer att köparna får mer tid över till arbete och kan även arbeta mer utvilade och koncentrerade. De anställda i branschen får dessutom mer pengar och bidrar därmed i högre grad till ekonomin där t.ex. fler köp ger mer i moms till statskassan.

Tabell - rut ger jobb uträkning baserat pågenomsnittligt pris och lönekostnad i HemQs leverantörsnätverk

Figuren ovan visar ett företag som har 93% anställda som kommer från arbetslöshet och därmed ger 165% tillbaka till statskassan.

Ovan beräkning ligger i linje med Riksdagens utredningstjänst “Finansiella effekter av skattereduktion för hushållstjänster”. En skillnad är att de har analyserat effekterna av att anställa arbetslösa i en separat tabell utan att göra en summering, samt att de utgår från antaganden av totala siffror. Genom vår undersökning är det istället enkelt följa en enskild timmes försäljning och att multiplicera denna med t.ex. det totala rutavdraget och få en nominell besparing till statskassan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen